Yksi suosituimmista kalaista, jota syvänmerenkalastuksessa kohdennetaan, on Yellowtail. Kalifornian keltahäntä yhdessä eteläisen keltapurun kanssa, joka on serkkunsa, ovat Jackin perheen jäseniä. Molemmat ovat erittäin kovia asiakkaita kelalle ja sauvalle.

Yksi suosituimmista kalaista, jota syvänmerenkalastuksessa kohdennetaan, on Yellowtail. Kalifornian keltahäntä yhdessä eteläisen keltapurun kanssa, joka on serkkunsa, ovat Jackin perheen jäseniä. Molemmat ovat erittäin kovia asiakkaita kelalle ja sauvalle.

Mistä niitä löytää

Yellowtail löytyy Kalifornian keskustasta ja etelään trooppisiin vesiin. Itse asiassa nämä kalat ovat olleet peruskivi Tyynenmeren kalastuksessa jo vuosia.

Kuinka kalastaa

Aivan kuten useimmissa muissa kaloissa, sinulla on erilaisia tapoja valita kyetäksesi kalastamaan keltaissahkaa. Tarvitaan joukko vieheitä ja syöttiä, kuten kalmarit, sardiinit, makrillit ja edullisin sardelli.

Jig-kalastustekniikka Yellowtailille

Tämän kalan jigikalastus voi olla erittäin hauskaa, ja useimpien ihmisten mielestä se on erittäin tuottava. Yo-Yo-jig voidaan tehdä käyttämällä neljästä kaksitoista unssia karamelli-tyyppistä kannua. Kun olet saanut pukin, pudota se pohjaan, joka ei yleensä ole yli 200 metriä syvempi.

Kun sinusta tuntuu, että olet jo osunut pohjaan, yritä nostaa jigisi pois siitä neljästä viiteen jalkaa. Toista tämä useita kertoja ja seuraa sen jälkeen erittäin nopea nouto aina pintaan asti.

On tärkeätä muistaa, että sillä ei ole väliä kuinka nopeasti pyörität, koska keltahäntä olisi aina paljon nopeampi kuin sinä. Kun sinusta tuntuu, että olet vähän, niin sitä ei tule erehtymään. Kun tämä tapahtuu, älä aseta koukkua ja jatka vain kelaamista. Kun koet, että saalis on jo uimassa sinusta, silloin sinun tulee asettaa koukku.

Jig-kalastus antaa sinun kalastaa käyttämällä paljon raskaampaa siimaa kuin syötti. 30-50 lb: n testi toimii yleensä melko hyvin. Kun kellertävät syövät pinnalle tai sen lähelle, ne ottavat joskus pintarautaa.

Pintaraudat ovat jigit, jotka painavat 4 unssia tai vähemmän. Ne noudetaan paljon hitaammalla nopeudella kuin muun tyyppiset jigit. Elävän kalmarin käyttäminen on suositeltavin syötti tällaisella pulla. Itse asiassa, kun keltaiset kynttilät ravitsevat kalmarilla, niillä on taipumus sivuuttaa kaikki muut syötit.

Kalastuskalmarin käyttäminen

Kalastuskalmarin käyttö on melko yksinkertaista. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on joko kiinnittää koukku suoraan linjaan tai käyttää liukuvaa uppoajaa, joka on aivan syöttissä. Käytetyn painon koon kuitenkin määräävät yleensä tekijät ja olosuhteet, kuten virrat ja syvyys.

Etsi kalmarin terävä pää ja aseta koukku kerran sen läpi. Huomaa kuitenkin, että kalmarilla kalastettaessa pienetkin kellertävät kykenevät nielemään sen nopeasti. Siksi sinun ei pitäisi antaa heidän uida kauas ennen kuin päätät asettaa koukun.

Anjovien käyttö

Jos käytät sardellia, sinun on joko kiinnitettävä sen nenän läpi tai kiinni sen taakse, erityisesti luiseen kaulukseen. He ovat heikkoja uimareita, siksi kannattaa käyttää pienempiä siimoja ja koukkuja.

Sardiinien käyttö

Kun käytät sardineja, voit käyttää samaa laitetta. Tällä kertaa sinun pitäisi kuitenkin laittaa koukku sardiinin nenän läpi tai sen pohjalle, juuri sen aukon taakse. Syöttilläsi on taipumus uida syvemmälle, jos kiinnität sen pohjaan.