Jos olet menossa ensimmäiselle Bass-kalastusretkellesi etkä ole koskaan käynyt kalastuksessa koskaan, se voi olla hiukan pelottavaa yrittää löytää oikea kalastusväline

Oletko koskaan katsellut niitä kaapelitelevisio-ohjelmia, joissa on basso-kalastaja? Rakastan heitä – katson heitä koko ajan -. Oletko koskaan huomannut, kuinka moni näistä kavereista todella kuuluu uusimpiin bassokalastusvälineisiin?

Nappaako tänään?

Bassikalastus on urheilulaji, joka houkuttelee tuhansia urheilijoita alueen järviin joka vuosi. Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa jokaisessa on erityyppisiä bassoja, mutta useimmat kalastajat arvostavat kuuluisaa suuhun bassoa. Tämä on yksi halutuimmista lajeista palkkiokokemuksen vuoksi.

Jos olet menossa ensimmäiselle Bass-kalastusretkellesi etkä ole koskaan käynyt kalastuksessa koskaan, se voi olla hiukan pelottavaa yrittää löytää oikea kalastusväline. Kun astut kauppaan, joka myy kalastustarvikkeita, tai vielä paremmin kalastukseen erikoistuneeseen kauppaan, huomaat, että valittavien tuotteiden joukossa on tuhansia. Asioita kuten vieheitä, keloja ja tankoja on olemassa niin monissa muodoissa ja muunnelmissa, ja niitä on olemassa, koska kutakin tarvitaan omassa tilanteessa. Aloittelijalle tämä voi olla järkyttävää ja jopa syy olla menemättä kalastamatta, mutta sinun ei pitäisi antaa tämän valtavan kalastustuotteiden valikoiman päästä sinut alas. Aloittelijana sinun ei tarvitse tietää, mitkä kaikki tuotteet ovat, vain kokeilla ja saada perusasiat.

Kärjen toiminta: Tämä kertoo, onko kärki pehmeä vai ehkä jäykempi. Kun sauvan kärki on pehmeä, pystyt tekemään tarkemman valan, mutta toisaalta se tekee vieheiden valinnasta paljon pienemmän.

Tanssi tanssi tanssi

Vauva: Aloitamme bassokalastusvälineesi vaikeimmasta tuotteesta, päätöksestä, minkä sauvan tarvitset ostaa. Tiedät jo, että voit valita paljon sauvoja. Erityisen sauvan voi saada jokaisesta kalalajista, jonka voit saalis, tai käytettävissä olevista erityisistä vieheistä. Sauvan valinta riippuu pitkälti käytetyn viehetyypistä. Heitä katsomalla et sanoisi, mutta vauva on monimutkainen väline. Kun puhumme bassovauvoista, on neljä etsittävää kohtaa, jotka ovat kärjen toiminta, pituus, teho ja herkkyys.

Voima: Kun puhumme voimasta, mitä tämä tarkoittaa sauvan painoa, onko se raskas vai kevyt. Kun etsit isompia kaloja, tarvitset raskaamman sauvan.

Pituus: Kalastustyyppi, jota aiot harjoittaa, ja käyttämäsi viehetyypit määräävät sauvan pituuden.